sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kevät tuli!

Tästä alkaa näköjään tulla tapa, että julkaisen uuden tekstin aina viikon päätteeksi. En kuitenkaan halua luoda mitään rutiineja, eli katsotaan, miten käy jatkossa. :) 

Tällä viikolla säät ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Alkuviikosta tuuli kovaa ja satoi lähes tauotta, loppuviikosta säät ovat olleet ihan mahtavat! Lauantaina ja sunnuntaina on ollut ihan superkeväistä. Tykkään!

Muuten tähän viikkoon on mahtunut sen tavanomaisen luennoilla istumisen lisäksi muun muassa eräs hauska projektityö, joka tehtiin liikunnanopeopiskelijoille suunnatulla Fundamental Movement Skills -nimisellä kurssilla. Meidät jaettiin neljän hengen ryhmiin, ja jokaiselle ryhmälle nimettiin kaksi taitoa, jotka meidän tuli opettaa ja lisäksi arvioida oppilaiden taitotasoa näissä liikkeissä. Homma alkoi tietenkin suunnittelulla jo pari viikkoa sitten, ja ennen varsinaista tositoimiin ryhtymistä kaikilla tuli olla käsitys siitä, miten ryhmä aikoo tunnin toteuttaa. Torstaina sitten saimme ryhmän ekaluokkalaisia tunnille, ja siitä jokaiselle ryhmälle jaettiin kahdeksan lasta. Ryhmiä samassa liikuntasalissa oli 4, eli lapsia oli 32. Voin kertoa, että meteli oli melkoinen ja sai ihan reippaalla äänellä puhua, jos halusi saada viestinsä perille. :D Meidän oppilaat olivat ehkä vähän vallattomia, mutta oikein mukavia silti. :) En tiedä, miten tuo meni, mutta ainakin lapset olivat tyytyväisiä tunnin jälkeen. Proffa ja pari apuria kiertelivät salissa arvioimassa meidän opetusta, joten jossain vaiheessa saadaan palautetta tunnista. Olisi kiva laittaa tunnin aikana otettu valokuva tähän, mutta koska  en oikeastaan tiedä, minkälaiset säännöt täällä on kuvien ottamiseen saati julkaisemiseen, niin jääköön kuva vaan omaksi muistoksi. Siitä kun kuitenkin voi tunnistaa ihmisiä.

Homma nyt ei kuitenkaan ollut vielä siinä, sillä tuo oli vasta 20% koko tehtävästä ja loput 80% on kirjallisia töitä, joita aletaan tehdä ensi viikosta alkaen oman ryhmäni kanssa. Mulla on vaan himppasen hankaluuksia aina välillä ymmärtää noita irlantilaisia, niin se vähän hankaloittaa tätä ryhmätyöskentelyä. :D Olin hyvin helpottunut, kun mun kanadalainen kämppis, joka on myös samalla kurssilla, sanoi, ettei saa mitään selvää, mitä hänen ryhmänsä jäsenet puhuvat. :p He nyt kuitenkin puhuvat äidinkielenään samaa kieltä, eivätkä silti ymmärrä toisiaan. :D Tai siis tuo mun kämppis kyllä puhuu selkeästi, etten usko, että hänen puheensa ymmärtämisessä on kenelläkään ongelmia. Noista irlantilaisista ei voi sanoa samaa. :D En käsitä, miten kukaan pystyy puhumaan niin nopeasti. :D Onneksi nää irlantilaiset luennoitsijat sentään puhuvat siten, että niistä saa selvää. Olis muuten vähän kurjaa istua luennoilla. :D

Muuten tällä viikolla olen mm. päässyt seuraamaan elvytystä uimahallissa (ei mitään harjoitustilannetta, vaan ihan oikeaa). Homma näytti olevan henkilökunnalla hyvin hallussa, eivätkä halunneet ulkopuolisia käsiä apuun, joten seurasin tilannetta vähän matkan päästä. ROSC saavutettiinkin ennen ensihoidon paikalle saapumista! Hienoa työtä kyseisiltä uimavalvojilta. :) Niin ja sairasteluista puheen ollen mun kämppiksellä todettiin salmonella. Great. Oon ollut ihan supervarovainen hygienian kanssa ja toivon, että me muut säästyttäisiin siltä. Toistaiseksi näyttää hyvältä!

Perjantaina sain taas muistutuksen tästä irlantilaisesta asenteesta, josta olen aiemminkin puhunut. Meidän proffa unohti tulla pitämään luetoa. :D Harmi, kun ensi perjantaina on St. Patrick's day, eikä silloinkaan ole luentoja. Sitäkään ei kai ole ajateltu aikataulua laadittaessa. Näin ollen saatiin järkyttävä kasa itseopiskeltavaa materiaalia. Tuosta kurssista on tulossa aika iso projektityö, joka pitää palauttaa tässä kuussa. Kuitenkaan yhtään luentoa ei ole vielä ollut kyseisestä aiheesta, emmekä ole saaneet tehtävänantoa. No mitä pienistä, kai tuo joskus selviää. :D Kuulin vaan huhuja, että yleensä opiskelijat ovat kokeneet kyseisen projektin aika työlääksi, niin olisi tietty kiva, jos sen kirjoittamiseen olisi annettu enemmän kuin kaksi päivää.

Ensi viikko on melkoisen työntäyteinen, kun luentojen lisäksi on pari ryhmätyötä tehtävänä ja lisäksi omatoimista opiskelua olisi aika paljon. Silti täällä on aikaa huomattavasti enemmän kuin Suomessa, kun täällä siirtymisiin menee maksimissaan 15 minuuttia ja sit tietysti kaikki koirien kanssa lenkkeilystä jäävä aika on käytettävissä täällä. Sitähän voisi ihan tottua tähän, että pääsääntöisesti ehtii mm. nukkua kunnolla öisin..

Ei nyt ollut parempaakaan kuvaa tähän, ja halusin löytää jonkun. :D Tää on lauantaiselta pyöräreissulta, kun käytiin kaverin kanssa keskustassa. 

Samaiselta reissulta.
2 kommenttia:

 1. Hhaha, hauskan kuulosta, että irlantilaisia on vaikea ymmärtää :D Varsinkin ihmisen jonka äidinkieli on myös englanti!

  Hyvä, että elvytys onnistui! On ollut varmaan silti hurjaa katsottavaa tosi tilanne.

  Kivaa sulla siellä vaikuttaa olevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on tosi hassua, mut jotenkin nämä vaan puhuvat niin nopeasti ja hiljaa, ettei niistä aina ota selvää. :D Onneksi tosiaan luennoitsijoiden kanssa ei ole tuota ongelmaa. Kai ne ovat opetelleet puhumaan tarpeeksi hitaasti ja kuuluvasti.

   Oli kyllä vähän hurja tilanne. Onneksi tosiaan ainakin sillä hetkellä näytti, että kyseinen henkilö selviää. Tiedä sitten, mitä tapahtunut ambulanssissa ja sairaalassa.

   Täällä on kyllä kivaa! Ei tarvitse katua, että lähdin! :)

   Kivaa, kun kommentoit! :) Mä jo luulin, ettei kukaan käy täällä enää. :D

   Poista