torstai 4. toukokuuta 2017

Lopun alkua

Vaihteeksi jotain muuta kuin matkustelua! Lontoon reissun jälkeen aika on mennyt lähinnä opiskellessa, kavereiden kanssa hengaillessa ja uima-altaassa. :p Olen myös tehnyt muutaman pyörälenkin, vaikka se onkin vähän pelottavaa täällä, kun pyöräteitä on paljon harvemmassa kuin Suomessa. Toisaalta irlantilaiset autoilijat kunnioittavat pyöräilijöitä miljoona (no ainakin melkein miljoona) kertaa enemmän kuin suomalaiset kuskit. Se on vaan omassa päässä niin vahvasti se tunne, että pitää varoa autoilijoita pyörällä, kun niistä ei koskaan tiedä. 

Liikenteeseen liittyen täällä on myös muutamia juttuja, joita olen ihmetellyt. Ensinnäkin en oikein ymmärrä, onko tällainen (kuva alla) bussipysäkeille parkkeeraaminen ihan sallittua. Siitä olen varma, että Suomessa se ei olisi. :D En tiedä, miten bussi poimi matkustajat kyytiin tuolta pysäkiltä. 


Lisäksi punaisia valoja ei täällä ainakaan jalankulkijat ja pyöräilijät kunnioita ollenkaan. Hassuinta oli, kun näin yksi päivä juoksijan juoksevan päin punaisia valoja tilanteessa, jossa risteyksessä seisoi poliisi (tai siis garda, kuten niitä täällä kutsutaan), joka ei välittänyt asiasta ollenkaan! Että ei kai se sitten ole niin justiinsa minkä värinen valo siellä tolpassa palaa. :D Toisaalta luin just jonkun ei-suomalaisen ihmettelevän, miksi Suomessa ihmiset odottavat vihreää siinäkin tilanteessa, kun autoja ei näy. Kulttuurieroja.

Suomesta puheen ollen, parin hassun sattuman kautta olen hengaillut kolmen suomalaisen ihmisen kanssa tässä viikon sisään! Pari uutta tuttavuutta asuvat täällä, yksi oli vaan käymässä Suomesta. Ei olla kuitenkaan ikinä Suomessa ehditty nähdä, vaikka parisen vuotta (?) ollaan viesteilty. Niin piti sitten täällä Limerickissä asti nähdä. :D Eräs toinen suomalainen sitten tunnisti mut ei suomen kielestä, vaan siitä, että mulla oli kuulemma suomalainen aksentti kun puhuin englantia. Hauskaa! :D

Illanviettoa suomalaisittain. 

Olen yrittänyt sisäistää ajatuksen, että kahden viikon päästä olen jo Suomessa. En voi käsittää, miten aika on mennyt niin nopeasti! Lisäksi en voi käsittää, kuinka paljon hommaa on vielä ennen paluuta.. Edessä olis kolme tenttiä ja pari isompaa tehtävää. Ja sit tietenkin pitää ehtiä tekemään monia asioita "viimeistä kertaa"! :) Ensimmäinen tentti olisi huomenna, joten jääköön tämä teksti nyt tähän. :)

Luennot ovat ohi. Tentit jäljellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti