lauantai 25. helmikuuta 2017

Synttäreitä, rugbyä ja Cork

On taas ehtinyt tovi vierähtää edellisestä postauksesta. Se sama arki on jatkunut täällä edelleen, ja olen jopa saanut ensimmäisen isomman projektityön palautettua. Meidän piti tehdä ruoka- ja liikuntapäiväkirja (siis tehdä, eikä kopsata mistään netistä), antaa se jollekin urheilijalle ja sitten analysoida se ja antaa suosituksia ruokavalion muuttamiseksi. Samanlainen projekti on ollut Suomessakin, mutta täällä proffa vaati paljon tarkempaa analyysiä siitä, miten syömisten ajoitus ja makroravinnejakauma on onnistunut suhteessa treeniin. Periaatteessa tuttua asiaa, mutta opettavaista, kun asioita katsotaan vähän eri perspektiivistä kuin mihin on tottunut. Muitakin pienempiä tehtäviä on tullut jo palautettua, mutta se kandi sen sijaan odottelee edelleen sitä viimeistä silausta.. 

Kävipä tuossa myös niin, että oma ikämittari pyörähti taas vuodella eteenpäin. Sain näitä uusilta ystäviltäni aivan ihanan lahjan:


Olivat ihan itse tehneet tuo "kortin". Olen otettu. <3 

Synttäreitä vietin opiskelemalla, harjoittelemalla rasvaprosentin mittausta ihopoimumittarilla ja katsomalla rugbyä. Mitään en kyseisestä lajista ymmärrä, mutta ihan hauskaa se oli silti. :D Kyllä mä jossain vaiheessa peliä sitten tajusin, mistä niitä pisteitä tulee. :p 


En tiennyt, että rugby on kontaktilaji sanan varsinaisessa merkityksessä. Nyt tiedän. 


Pelinkatseluseuralaiseni.

Tänään lauantaina oltiin Corkissa. Ensin suuntasimme Blarney Castleen. Se osoittautuikin ihan näkemisen arvoiseksi paikaksi. Alla kuvia linnan pihalta ja itse linnasta.

Joku luola linnan pihalla.

Se sama luola ulkoa.
Otin selfien! En oikeasti harrasta näitä (kuten kuvanlaadusta ehkä huomaa :D).

Tervetuloa kylään. :DBlarney Castlen jälkeen suuntasimme kaupungin keskustaan, jossa vietimme noin viisi tuntia. Siinä ajassa ehti tutustua kaupunkiin ihan sopivasti. Ei oikeastaan tehty mitään ihmeellistä, kunhan pyörittiin ja katseltiin, mitä eteen tuli. 

Corkia halkoo kaksi jokea. 

Täällä katedraalissa käytiin.

Tämä oli aika sympaattinen kauppa! Siellä myytiin käsintehtyjä saippuoita. Irlantilaiset harrastavat näitä palasaippuoita, joten varmaan ihan hyvä bisnes tämä.

Starttaan alkavan viikon vähän pelonsekaisin fiiliksin. :D Täällä on jokavuotinen "charity week", joka kuulemma tarkoittaa sitä, että paikalliset opiskelijat juhlivat koko viikon putkeen, ja opettajat tietävät, että luennoilla ei juuri käy porukkaa. Täällä on kaikenlaisia kisoja (mm. kurkunsyöntikisa siitä kilteimmästä päästä mainitakseni), johon en ajatellut osallistua. Lisäksi kaikki vierailut ovat kiellettyjä, eli tänne meidän kylään pääsee vaan opiskelijakorttia näyttämällä, sillä campus security kuulemma päivystää 24/7. Kuulostaa ehkä vähän hurjalta, mutta toivon, että ne irlantilaisetkin sentään nukkuvat joskus ja jos kerran meinaavat juhlia kaikki päivät, niin voisivat sitten nukkua yöt ja antaa muidenkin nukkua siinä samalla. Katsotaan, miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti